Jana Income Dalam USD!

Jana Income Dalam USD!
Tak Perlu Risau Tentang Ringgit Malaysia!

Tuesday, April 30, 2013

Apa itu DoTA?


"Awak, hold kejap call ni..Saye nak main DoTA"
"Plan malam ni? Hmm, saya rasa main DoTA je kot"
"Esok saya nak gi main DoTA dengan member"

Kaum perempuan, especially yang dah ade pakwe, mungkin selalu stress bila dengar perkataan "DoTA"
kan? Bagi mereka, pakwe mereka lebih pentingkan DoTA dari makwe sendiri (kesian..)

Tapi, anda (kaum perempuan) tahu ke ape mende DoTA ni sebenarnya? Haaa. DoTA ni sebenarnya game komputer, di mana pemainnya mengawal seekor raksasa digelar "hero" untuk melawan konco-konco dan "hero" lawan. Permainan ni agak sukar difahami, namun bila korang dah main, susah nak lepas. (Tuan Tanah pun main DoTA ni! hehe). Pasal tu la jangan call pakwe anda bile dia tengah main DoTA, pasal ada kemungkinan call anda tidak akan dijawab. Haaa. Punyelah "addict" main DoTA ni kan? Berikut antara gambar-gambar screenshot game DoTA ni. Harap girls-girls out there faham-fahamlah naluri seorang lelaki ye =)






Nampak serabut? Haha. grafik game DoTA memang tak best pon. Tapi Tuan Tanah sendiri tak tau kenapa lah DoTA ni memang boleh buat orang addict. Mungkin gameplay dia tak bosan kot. :)

"Jika kaum hawa selalu ketagih membeli belah,
kami kaum adam juga boleh ketagih DoTA"

Haha =D Anyone to be "first blood"ed?

10 comments:

ima salsuzaima said...

Yeahhhh..pernah membenci Dota kerana diabaikan oleh pemain dota pada masa dahulu.haha

atikah asyikin said...

rugi sape yg x brmain dota... saya pon suke main dota !!

Tuan Tanah Adib said...

ima salsuzaima : pernah ye.. tp jgn selamanya membenci dota tau! hahaha :D

Tuan Tanah Adib said...

atikah asyikin : yeahh.. ade gengg!! :D

Nurhasnatul Nabila said...

ini ke dota? mcm best.. tp kite mcm da tua je nk main.. hihi

wak lu said...

DoTA-defence of the ancient...that all..hehe

Aida Ismail said...

Nasib baik pakwe I tak main DOTA. Haha~

Tuan Tanah Adib said...

nurhasnatul nabila : tidak pernah ada istilah "terlalu tua" utk main dota~ hahaha

Tuan Tanah Adib said...

wak lu : jom se-game! :D

Tuan Tanah Adib said...

aida ismail : nasib baik makwe I pon xmen dota. haha.. kalau x same2 la xberdating.. dok ngadap laptop je.. haha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...